reacties (1)

Marc La Fontijn, een door polio verlamde man, wil met Bart De Wever op de tram. Hij stuurde een brief naar de burgemeester van Antwerpen, om de problemen rond toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor rolstoelpatiënten aan te kaarten. In die brief daagt hij De Wever uit om samen met hem in een rolstoel de tram te nemen, om hem te laten zien dat opstappen heus niet overal mogelijk is.

© 2013 - StampMedia - tekst: Sam Verhoeven, video: Antonio Guadamus-Fernandez, Shana Rasschaert en Laura Lefèver


Deze videoreportage werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 23/04/2013
Deze videoreportage werd gepubliceerd door Apen.be op 23/04/2013

Deze videoreportage werd gepubliceerd door Zoomin.tv op 23/04/2013
Deze videoreportage werd gepubliceerd door De Standaard op 23/04/2013


Reacties (1)

Ani Bedo

Hallo - Net op tijd een positief bericht omtrent minder-validen en Antwerpen, ons dorp. Mr La Fontyn is niet de 1ste en zal zeer zeker de laatste niet zijn om dit probleem aan te kaarten. "Invaliden toegankelijk" mooie PR stunt maar in de dagelijke werkelijkheid enkel net iets meer dan 0 (zero) / 10. Zelfs de antwerpse Spa politica (thans Euro parlementslid) die haar naam mocht plaatsen onder de prachtige teksten "invaliden en openbaar vervoer" kan de situatie in het veld niet verbeteren.
Spijtig en pijnlijk - doch zeker op te volgen voor de toekomst. Toch dikke dank aan de enkelen verbonden aan het openbaar vervoer die zich ten volle inzetten en anders-validen bijstaan - volhouden.

Plaats een reactie