't Steen werd omgetoverd tot een waar muzieklabyrint. De anderhalf uur durende tocht neemt je mee langs de werken van verschillende muziekkunstenaars.

Zonzo Compagnie en Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad brachten kunstenaars uit verschillende landen samen om 't Steen tot een muziekparadijs te maken. Mensen van jong tot oud kunnen de hele zomer lang het interactieve en opvallende muziekparcours ontdekken.

Hoogtepunt van de tocht

De installaties die je te zien krijgt, zijn het werk van de Belgische kunstenaarsformatie Boutique Vizique en productiehuis Champ d’Action, de Nederlandse studio voor electro Steim, klankkaatser Hans van Koolwijk, en het Franse theatergezelschap Mélodie Théâtre. Mécanophonie van de Franse kunstenaar Denis Brély (Mélodie Théâtre) is het hoogtepunt van de rit. Het is een fascinerende muziekmachine van violen, drums, piano’s en trompetten waartussen treintjes vrolijk rondrijden en een konijntje de cimbalen bedient. Hun bijzondere symfonie duurt niet minder dan vijftien minuten lang en is een ode aan de fantasie en de creativiteit. "Denis Brély is elke dag en bij elke toer aanwezig om zelf op het knopje te drukken", zegt locatieverantwoordelijke Laura van Slooten. "Hij heeft er tien jaar lang aan gewerkt en ik kan begrijpen dat wij er niet aan mogen komen."

© 2011 - StampMedia - Farah Ahaddour en Ruby van der Kooij