© Langs De Zijlijn

Het Franse voetbal staat bekend om zijn goede jeugdopleidingen en vele talenten, dus waren Vincent, Gilles, Elias en Brice van de podcast Langs De Zijlijn opgetogen om naar de ideale elf vervangers te zoeken van de regerende wereldkampioen.

De huidige Franse doelman Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) is met zijn 35 jaar niet meer van de jongste. Daarom mag bondscoach Didier Deschamps stilaan op zoek naar een opvolger. De meest waarschijnlijke opvolger voor Lloris lijkt AC Milan-doelman Mike Maignan te zijn. De 26-jarige doelman heeft al heel wat ervaring op het hoogste niveau en mocht tegen Oekraïne ook al eens debuteren voor Les Bleus. Een andere naam die meermaals over de tongen ging, was de nummer 1 van Leeds Illan Meslier. Met zijn 21 jaar is Meslier nog een hele jonge keeper, waardoor het vooral toekomstgericht een goede keeper zou kunnen zijn voor Frankrijk.

Op verdedigend vlak heeft de Franse nationale ploeg een overschot aan talent en was het dus heel moeilijk om de juiste namen te kiezen. De namen die het meest uit het oog sprongen waren Dayot Upamecano, William Saliba (Olympique Marseille) en Theo Hernandez (AC Milan). Upamecano is misschien wel de bekendste naam. De verdediger van Bayern München heeft op jonge leeftijd al heel wat ervaring en heeft alles om uit te groeien tot de leider van de Franse defensie. Theo Hernandez daarentegen is met zijn 24 jaar niet meer het jonge supertalent, maar wel een man die de voorbije seizoenen heel wat progressie gemaakt heeft en klaar lijkt voor een vaste basisplaats bij Frankrijk.

Ook qua aantal middenvelders zit de Franse nationale ploeg breed. Afgelopen zomer trok Eduardo Camavinga van Stade Rennes naar de Spaanse topclub Real Madrid. Camavinga is de man voor de toekomst bij Frankrijk, maar zal volgens ons nog wat geduld moeten uitoefenen alvorens hij een vaste basisplaats zal hebben. Een andere naam die te horen viel was die van Aurélien Tchouaméni. De 22-jarige controlerende middenvelder is heel volwassen voor zijn leeftijd en heeft nog een grote progressiemarge.

In de aanval bestaat er geen twijfel dat PSG-aanvaller Kylian Mbappe de man moet worden van het moment en de toekomst bij Frankrijk. Dat hij kan uitgroeien tot de beste speler ter wereld, lijkt ons een zekerheid.

Bekijk of luister hier naar de volledige lijst met namen:

Langs De Zijlijn is een voetbalpodcast door en voor voetbalfans. In deze podcast hoor je elke week vier vrienden die hun mening delen over de voetbalactualiteit, met elk hun eigen kijk op de geliefde sport.

Langs De Zijlijn wordt gemaakt door studenten journalistiek Gilles Nuyttens, Vincent Meskens, Nuno Van Eenaeme, Elias Chakrouni, Floris Dezutter, Camille Nigebel, Brice Tassenon, Xander Lievens en Jordy Dewulf. 

Bekijk hier alle afleveringen van Langs De Zijlijn

vorige volgende