Van op vinyl draaien in zijn jeugdhuis in Heuzel naar huis-DJ zijn bij de Versuz tot optreden over de hele wereld. Muziekproducer Kenneth Claes deed het allemaal al. Onder zijn artiestennaam kennen de meesten hem van het nummer ‘Come back to me’ dat hij voor zijn overleden vriendin schreef. Zij overleed in een auto-ongeluk in 2017. Bij Student@Night praat hij over dat verlies, en natuurlijk ook over muziek. “Ik kon niet in slaap geraken. Pas wanneer ik naar muziek luisterde, kon ik in slaap vallen.”

Momenteel woont Kenn Colt in Valencia in Spanje. Daarover heeft hij tijdens de corona-periode de knoop op gehakt. Nu is hij even op vakantie in België. Maar in Valencia voelt hij zich thuis. Daar heeft hij nu ook een vriendengroep gecreëerd. Toch zijn er ook negatievere kanten. “De Spaanse mentaliteit is een beetje gesloten.” Hij heeft het gevoel dat de gevestigde orde hem als bedreiging ziet, terwijl hij zelf hoopt dat iedereen een kans krijgt en dat iedereen het zal maken.

Voor Kenn Colt is het belangrijk om op veel verschillende plaatsen te draaien. “Draai niet enkel op de grote festivals.” Hij raadt aan om ook hele avonden in clubs te staan. “Dan zie je het verloop van mensen en dan moet je je techniek daarop aanpassen. Je kan niet dezelfde muziek draaien tijdens de opening en de sluit."

In het weekend is Kenn Dj, maar tijdens de week is hij system engineer. Hij heeft nu meer zijn work-life balance gevonden. Hij is blij dat hij nu zijn laptop na het werk kan dichtklappen en heeft het zelfs op zijn arm getatoeëerd: balance. Hij heeft die laten zetten toen hij in Valencia aan kwam. Hij heeft daar ook zijn album naar vernoemd. “Mijn nummers zijn een weerspiegeling van hoe ik mij op dat moment voel. Als ik muziek niet had gehad, dan weet ik niet of ik er altijd zo positief door was gekomen. Muziek is mijn verwerking en therapie. Ik ben heel dankbaar voor muziek.”

Student@Night is een talkshowpodcast gemaakt door en voor jongeren en staat bekend om zijn humor en energieke aanpak, of zoals de makers zelf omschrijven: "De zotste talkshow met een streepje humor en f*cking veel energie." De redactie verandert jeugdcentrum De Serre in Hasselt om de twee weken in een dynamische talkshowstudio. Uit die samenwerking vloeide in december 2022 een 24 uur durende radiomarathon. 

Student@Night wordt gemaakt door Elian Pergola, Femke Thijs, Rana Car, Febe Coenen, en Thibau Thomassen.

Bekijk hier de andere afleveringen van Student@Night.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang Van Limburg op 16/10/2023.

vorige volgende