© Thinglink

Met You've Got News gingen we samen met jongeren tussen 16 en 20 jaar op zoek naar hoe zij het nieuws wel willen ontvangen. Die resultaten hebben we in een rapport gegoten. We pikten er enkele interessante tools uit. Dit keer: Thinglink, dé tool om foto's interactief te maken. Maar hoe gebruik je dat?

 1. MAAK EEN ACCOUNT – Surf naar https://www.thinglink.com en maak een account aan. De basic versie is gratis.
 2. UPLOAD EEN BEELD: Klik bovenaan op ‘Create’ en dan op ‘Upload image’. Zorg dat het beeld dat je wil gebruiken ergens op je computer opgeslagen is, en selecteer het.
  1. Rechts bovenaan je beeld komen automatisch links te staan voor liken, delen, of full screen. In de gratis versie kun je die niet verwijderen.
  2. Bovenaan het scherm kun je je creatie een titel geven.
 3. VOEG TAGS TOE
  1. Klik eender waar op je foto om een tag in te voegen. Dit is een soort anker waaraan je andere media kunt linken:
   1. Links: kopieer en plak eender welke weblink in de balk ‘Link or image address’ aan de linkerkant van je scherm.
    1. Thinglink herkent automatisch wat voor link het is (vb. een tweet, webpagina, YouTube video, foto, etc.), en geeft je verschillende opties voor de layout van je tag. Probeer de opties in de linkerbalk tot je de gewenste layout bereikt.
    2. Een stuk tekst of een preview wordt automatisch mee getoond. Je kunt de tekst aanpassen in de balk links, en ook met de layout van de tekst spelen.
    3. In je tag verschijnt automatisch een knop om door te klikken naar de link die je gekozen hebt. De tekst van deze knop kun je aanpassen onder de optie ‘Button title’ in de linkerbalk.
    4. Je kunt het beeld dat verschijnt bij je tag wijzigen met de optie ‘Change image’ of verwijderen door op het vuilbakje te klikken. Je kunt er muziek of een voice-over bij uploaden met de optie ‘Upload audio’.
   2. Media: scroll in de balk aan de linkerkant naar beneden en klik ‘Upload image’ of ‘Upload audio’ om een beeld of audioclip vanop je computer te uploaden. Je kunt daarbij dan tekst schrijven als uitleg en de layout aanpassen, net zoals bij links.
   3. Text: je kunt ook kiezen om alleen het tekstveld in te vullen.
  2. Je kunt het icoontje van de tag veranderen door links bovenaan te klikken op ‘Icon image’ en een nieuw icoontje te selecteren.
 4. SLA OP EN DEEL
  1. Klik op ‘Save image’ rechts onderaan om je creatie op te slaan wanneer hij klaar is.
  2. Klik bovenaan op het icoontje ‘Share’. Hier krijg je de optie om een embed-code of een link te creëren, of rechtstreeks te delen op sociale media. Kopieer de embed-code om je creatie te integreren op een website.
vorige volgende