© Plafond

In de tiende en laatste aflevering van het eerste seizoen van Plafond Podcast verwelkomen Mehdi Chouachoua Bouali en Zydan Maximino Vieira Kips de creatieve geesten achter het Antwerpse videoproductiebedrijf Appelscene. Samen duiken ze diep in de reis van de twee leden van Appelscene: Simen Scheers en Shay Ravi. Van hun dagen op het podium als artiesten tot hun rol achter de camera en omgekeerd.

Sommige leden van Appelscene maakten eerst videoclips en nu eigen muziek. Andere leden maakten eerst eigen muziek en nu videoclips. In Plafond Podcast bespreken de mannen van Appelscene hoe deze verandering hun perspectief op de muziek- en videoproductie-industrie heeft beïnvloed, en hoe het hen geholpen heeft om zichzelf opnieuw uit te vinden in een competitieve sector.

Eén van de belangrijkste gespreksonderwerpen in elke sector is budget. Simen Scheers deelt zijn inzichten over hoe ze omgaan met financiële beperkingen en toch met creatieve vindingrijkheid video's produceren. Shay Ravi voegt daaraan toe hoe streamingplatforms de muziekvideo-industrie hebben veranderd, en wat dat betekent voor toekomstige producties.

Een ander centraal thema in de aflevering is het belang van een goede omgeving om persoonlijke onzekerheden tegen te kunnen gaan. Appelscene kijkt ook vooruit naar hun volgende stappen in het eventmanagementlandschap. Ze bespreken de uitdagingen en kansen die ze zien in deze sector, en hoe ze van plan zijn hun vaardigheden en ervaring te gebruiken om succesvolle evenementen te organiseren. Via Applescene & Friends kunnen ze in de toekomst met hun netwerk en in-house expertise ook een podium bieden aan artiesten die ze al kennen van op beeld of nog kunnen ontdekken.

Als laatste rest ons de onvermijdelijke vraag in elke creatieve industrie: zal artificiële intelligentie hun baan stelen? De discussie biedt een genuanceerde kijk op hoe AI zowel bedreigingen als kansen kan bieden voor videoproductie en creatief werk.

‘Plafond Podcast’ wordt gemaakt door Mehdi Chouachoua Bouali, Zydan Maximino Vieira Kips en El Mahdi Ayoud. De podcast luisteren kan ook op Spotify of via Apple podcasts

Bekijk hier alle afleveringen van Plafond Podcast.

vorige volgende