Hoe denken kinderen en jongeren over Antwerpen? Het Antwerpse Jeugdsectoroverleg en AP Hogeschool deden een grootschalig onderzoek naar deze vraag. Samen bevroegen ze zo'n 1000 jongeren uit de stad en de districten, over acht thema's. Het onderzoek vind je hier. Wij trokken de stad in met vragen uit dit rapport. Deel 7: openbare ruimte.

Iets meer dan 90 procent van de jongeren vindt dat in hun buurt plaatsen zijn waar ze met vrienden kunnen spelen of afspreken. Maar jongeren zijn vaak kritisch over de staat van deze plekken. Pleintjes liggen er vaak rommelig bij en sluikstorten blijft een groot probleem.

Ook maken veel jongeren zich zorgen over de hoeveelheid groen in de stad. Ze hebben de indruk dat er steeds meer bomen verdwijnen in plaats van geplant worden.

De verjonging van de stad zorgt voor een stijging van het aantal kinderen en jongeren dat gebruik wil maken van pleinen en parken. Daarom is het volgens het Antwerpse Jeugdsectoroverleg belangrijk dat openbare ruimtes goed gespreid worden over de stad, zodat er in elke buurt evenveel parkjes en pleintjes zijn.


Dit artikel werd gepubliceerd door GVA - Online op 11/08/218

vorige volgende