De stad Genk wil het winkelcentrum ‘Shopping 2’ nieuw leven inblazen door een mogelijke vernieuwing. Genk schakelt hiervoor een Nederlands projectbureau ‘CO3 real estate solutions’ in om te onderzoeken welke vernieuwingen er aangebracht kunnen worden. Het projectbureau trekt een periode van zes maanden uit om met alle betrokken partijen te praten. In het tweede gedeelte van 2017 zou het projectbureau een aanbeveling moeten doen aan de stad. Of de shopping onveranderd blijft of volledig wordt vernieuwd hangt af van het resultaat van dat onderzoek.

Shopping 2 is een winkelcentrum in het centrum van Genk waar op de hoger gelegen verdiepingen ook mensen wonen. Dat maakt de situatie moeilijker. Het is niet de eerste keer dat de stad Shopping 2 probeert te vernieuwen. Schepen Lotte Trippaers bevestigt dat de stad bij vorige projecten de bewoners van shopping 2 te weinig betrok: “In het verleden werd te weinig participatief gewerkt met de eigenaars en bewoners van shopping 2”. De stad Genk wil er voor zorgen dat in het huidige project alle partijen aan het woord komen. Carola Janssen van ‘CO3 Real Estate Solutions’ is van plan met alle partijen in gesprek te gaan: bewoners, handelaars, klanten én bezoekers. Ze vindt het ook belangrijk dat er overleg is met de omgeving zoals de Molenstraat en de pas vernieuwde Shopping 1 die ernaast ligt.

De handelaars zijn blij met dit project. Sabine Ferrari, vertegenwoordiger van de verenigde handelaars, bevestigt dat het momenteel moeilijk is voor de handelaars. “We kunnen dit alleen maar toejuichen, het is goed dat er nu wel naar ons geluisterd wordt”.

© 2016 – StampMedia – Maurizio Ciranni en Michael Vanderheyde


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 09/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 09/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 09/12/2016