Licht en Liefde organiseerde afgelopen weekend voor de tweede keer een beurs voor mensen met een visuele beperking. Dankzij een heleboel partners kon de organisatie in Antwerp Expo alle hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden voorstellen onder de noemer 'Ziezo'. Bezoekers konden er terecht voor G-sport tot software om iets te kunnen lezen.

Op deze beurs, een van de grootste in Vlaanderen, tekenden er 2.500 bezoekers present voor 28 standhouders. Bij hen kon je nieuwe hulpmiddelen uittesten, zoals de app waarmee je teksten van reclameborden kan lezen met je smartphone. Er was ook echolocatie: met deze techniek kun je objecten die zich rond je bevinden detecteren.

 

Blindenstokken en sport

Oudere tools, zoals de gekende witte blindenstok, hadden nieuwe functies of waren in een nieuw jasje gestoken. Bezoekers die daarin geïnteresseerd waren, konden workshops volgen om de werking van de hulptools te testen.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157651695035452/

Reporter Erik ging na wat alle mogelijkheden zijn waarmee mensen met een visuele beperking zich kunnen integreren in de maatschappij. Hij deed zelfs aan sport. Bekijk de videoreportage!

© 2015 – StampMedia – tekst: Pieter Jan Clement, video: Nick Maris, Thomas Nooren & Erik Wijnen, foto's: Milou Verstappen

 

 

---

Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 02/04/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 02/04/2015