© Wikipedia

Op 3 maart mocht Antwerpen de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow verwelkomen in Trix. De rapper, gekenmerkt door de lange klep van zijn pet met luipaardprint, kwam afgelopen weekend zijn nieuwste album 'Afrika 4 Beginners' voorstellen.

Het concert was een mengeling van oude en nieuwe liedjes. In een interview vertelt Parow wat hij zelf vond van zijn concert.

Wat vond je van het concert vandaag?
Jack Parow: "Het was geweldig. Er was zoveel energie en iedereen had het naar zijn zin. Ik vond het gewoon prachtig. Zoals we in Zuid-Afrika zeggen: 'It was just a lekker time.' Als ik nog eens terugkom dan zal ik de show nog een beetje groter proberen maken, maar ook iets harder, zodat mensen echt uit de bol kunnen gaan. Trouwens, niet alleen de concertgangers, maar ook ik heb me enorm hard geamuseerd."

Is het de eerste keer dat je in België optreedt?
“Nee, ik heb al op verschillende plaatsen en clubs gestaan in Antwerpen. Ik ben niet zeker, maar ik denk dat ik zelfs al in Trix heb opgetreden. Optreden in België van ik altijd geweldig, dat is fokking lekker man. Ik heb wel meer concerten in Nederland gegeven dan in België. Maar als ik in Nederland ben, heb ik af en toe de kans om naar België te komen.”

Je bent hier om je nieuwste album 'Afrika 4 Beginners' voor te stellen. Kan je me iets meer over het album vertellen?
“Het heet inderdaad 'Afrika 4 Beginners'. Zelf ben ik erg trots dat ik dit album hier mag voorstellen. De feedback op het album was vrij goed, veel mensen zijn er dol op. Met dit album heb ik voor de eerste keer samengewerkt met een nieuwe producer. Zo heeft onder andere Jhonny de Ridder van ‘Fokofpolisiekar’ de deuntjes geproducet. 
Vandaar de naam ‘Afrika 4 Beginners’; ik heb met verschillende artiesten van verschillende bands samengewerkt en ze zijn allemaal uit Zuid-Afrika afkomstig."

P.H. Fat is ook een groep van Zuid-Afrikaanse rappers, die volop bezig zijn met een nieuwe plaat. Zelf heb ik gezien dat je er al een paar keer mee hebt samengewerkt. Hoe is de relatie tussen jullie?
"Goed, ik heb Mike (Zietsman, frontzanger van P.H. Fat, red.) onlangs nog gesproken en de groep zelf is enorm hard veranderd. Er is een bandlid weggegaan en ze zijn ook een andere weg in geslagen met hun muziek. Maar ik vind ze nog altijd geweldig. We komen enorm goed overeen. Ik zou ze heel graag willen meenemen naar België en Nederland. Hopelijk krijg ik ze mee voor mijn volgende Parow Fest. De eerste editie was toen niet echt een groot succes. Ondertussen is het helemaal uitverkocht, dus misschien als we meer vooruitgang boeken dat ik hen ook mee zal krijgen. We doen een Parow Fest elke twee jaar, wie weet komen ze met de volgende editie."

Wat vind je van Die Antwoord?
"I love them, ze zijn heel goede en oude vrienden van me. Ze brengen ook een nieuw album uit en ik kijk er echt naar uit. Ik ben zeer benieuwd naar wat het gaat brengen." Parow Fest is een groot succes in Nederland. Een grote fuif waar jij al je vrienden en medezangers meeneemt vanuit Zuid-Afrika. Zou je dat ook willen voor België? "Dat zou het coolste ooit zijn! We zouden het zeker moeten overwegen, een groot feest geven waar veel Belgische fans naartoe kunnen komen en dezelfde vibes kunnen beleven, zoals in Nederland. Ik zou het geweldig vinden mochten we een Belgische editie krijgen, maar daarover moet ik eerst mijn booker aanspreken."

Afrika 4 Beginners is het vierde album van Jack Parow en werd uitgebracht op 10 november 2017.


Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 14/03/2018

vorige volgende