Willem Brebels (57). © Joris Herregods

In Antwerpen heeft iedereen wel een verhaal. Tijdens de Mediaweek van Gazet van Antwerpen liepen reporters van StampMedia door de stad en plukten ze een toevallige passant eruit voor een leuk gesprek. Dit keer: Willem Brebels (57).

 

“De liefde heeft mij zeven jaar geleden naar Antwerpen gebracht. Na 48 jaar is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Vroeger werd er niet gesproken over homoseksualiteit, maar na mijn coming-out ben ik helemaal veranderd. Ik ben veel gelukkiger nu en dat komt grotendeels dankzij mijn leuke job.”

“Ik ben al acht jaar model voor studenten en kunstenaars in kunstacademies. Kunstenaars over heel België tekenen mij, en dan ben ik naakt of gekleed. Model staan betekent voor mij dat je iets met je hart overbrengt naar de kunstenaar toe.”

“Toen ik naar Antwerpen verhuisde, heb ik mezelf voor het eerst in mijn leven op de eerste plaats gezet. Mij krijgen ze hier dus niet meer weg. Op mijn vrije dagen wandel ik graag langs de Schelde. Maar evengoed ga ik fitnessen, spinnen of doe ik aan bodypumping of yoga. Als ik een beetje zenuwachtig ben, ga ik een uurtje sporten. Daarna ben ik weer helemaal rustig.”

“Vandaag ben ik een heel gelukkige man. Er zijn altijd moeilijke tijden, maar ik blijf niet in een hoekje zitten. Ik ga voluit voor het leven.”

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Vijf jongeren van StampMedia draaiden in de tweede week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 24/04/2024.

vorige volgende