© Rawpixel.com

De aardbeving die plaatsvond in Turkije en Syrië is nu twee weken geleden. Reporters Omar Bouiraamane, Reda Abou Allal en Omar Abou Allal trokken de straten van Antwerpen en vroegen aan voorbijgangers welke impact de berichtgeving rond de aardbeving op hen gehad heeft en hoe zij hun steentje bijdragen voor de slachtoffers van de getroffen gebieden.

 

© Omar Bouiraamane

Neil Thompson (68): "Ik vind het verschrikkelijk en hartverscheurend. Het had geen rechtstreekse impact op mijn leven, maar ik vind het wel erg en verontrustend wat daar aan het gebeuren is. Turken ken ik niet persoonlijk, maar volgende week vertrek ik naar Turkije. Ik ga daar niet helpen, maar ga op vakantie naar Istanbul. Doneren deed ik nog niet, maar dat ben ik wel van plan."

 

© Omar Bouiraamane

Leon Bogaert (14): "Ik ben niet echt mee met het nieuws en ik hou me er niet echt mee bezig. Een impact op mijn leven heeft het niet, maar ik toon wel medeleven met de vele slachtoffers en doden in het getroffen gebied. De enige Turkse die ik ken is mijn poetsvrouw, die een neef heeft in Turkije. Voor zover ik weet heeft mijn familie niet gedoneerd, maar de families van mijn vrienden hebben geld en kleren ingezameld."

 

© Omar Bouiraamane

Veronique Le Poivre (53): "Ik vind het heel schrijnend en verschrikkelijk. Als ik naar het nieuws kijk, krijg ik er zelfs tranen van in mijn ogen, omdat er zo weinig hulp geboden wordt in Syrië. Ik denk dat daar niemand onbewogen bij kan blijven. Ik besef nu pas hoeveel geluk wij hebben dat we verwarmde huizen hebben en eten kunnen kopen. Ik heb veel leerlingen gehad met Turkse origine, ze hebben hier gestudeerd en een leven opgebouwd, maar   ik ken geen mensen in de rampgebieden zelf. Als alleenstaande moeder heb ik nog niets gedoneerd aan de slachtoffers van de aardbeving, maar steun wel een familie in Senegal."

 

© Omar Bouiraamane

Kris Custers (44): "Ik vind het een absoluut drama. Als ik die artikels en foto’s zie van mensen die hun kinderen of ouders zoeken, vind ik het verschrikkelijk. Ik wil mij niet inbeelden hoe vreselijk dat wel niet moet zijn. Rechtstreeks heeft het geen impact, maar via via ken ik wel Turkse mensen die familieleden verloren zijn. Ik heb kennissen met Turkse roots, maar daar zit niemand tussen die in de getroffen regio woont. Nee, ik heb nog geen donatie gestuurd, want ik heb nog geen inzamelactie gezien. Het is wel iets dat ik zou doen, dus misschien ga ik nog iets sturen."

 

vorige volgende