Clouds On Elektricity is een groep die nog maar twee jaar op de planken staat, maar al een helse periode achter de rug heeft. Vorig jaar kwam gitarist Marlo Ghys om het leven tijdens de Pukkelpopstorm. Ondanks die tragedie staat de band donderdag op het Wablief?-podium. Een gesprek met zanger Stijn.

Hoe voelt het om op Pukkelpop te mogen staan?
"Het is een hele eer, vooral na wat er vorig jaar gebeurd is. We vinden dit een mooie manier om iedereen te laten zien hoe we met de situatie omgaan als band, maar ook als vriendengroep."

Hebben jullie even getwijfeld om mee te doen?
"Ja, toen we het goede nieuws te horen kregen, besloten we er toch eerst eens samen over te praten. We beseften uiteindelijk dat we dit misschien maar één keer kunnen doen en dat dit echt een unieke kans is."

Jullie groep heeft na Pukkelpop vorig jaar een heftige periode moeten doorstaan. Hoe staan jullie er nu tegenover?
"Het heeft ons een beetje gevormd in wie en wat we nu zijn als band.  Zelf denk ik dat we alles niet meer zo negatief bekijken. Marlo heeft voor iedereen van de band altijd een grote betekenis gehad. We proberen nu gewoon het positieve uit die herinnering te halen, iets wat natuurlijk niet altijd even makkelijk gaat. We missen hem wel. Eigenlijk missen we erg veel van hem: zijn energie,  zijn passie voor muziek, zijn gekheid op de repetities…"

Hoe zijn jullie ontstaan?
"We spelen al lang samen in deze band. Eerst zijn we zijn begonnen met hardcore, daarna is onze muziek geëvolueerd tot wat we nu spelen. Het heeft ons zo’n vier jaar gekost om onze muziekstijl te vinden, maar toch vinden we soms dat we er nog altijd niet zijn. We zoeken steeds verder naar de perfecte sound voor Clouds On Elektricity. Onze groepsnaam heeft onze drummer trouwens bedacht. Toen we deze muziek zijn beginnen spelen, zijn we die naam dan ook gaan gebruiken."

Hoe zouden jullie je muziekgenre omschrijven?
"We maken heel toegankelijke muziek voor iedereen. Het is muziek waar je je eigen ding in kan vinden. Iedereen zal er misschien een ander gevoel bij hebben. Het is voor ons belangrijk dat het muziek is met een hart en een ziel."

Hebben jullie nog festivals of optredens gepland in de toekomst?
"We spelen in september nog op Moulin Rock Festival in Tessenderlo, daarna gaan beginnen we met de release van ons album. Ook zijn we al druk bezig met nieuwe nummers schrijven. Wij zitten niet stil."

Wat is jullie droom als groep?
"Een tour zou 'super nice' zijn, maar we hebben nu al meer gedaan dan we ooit gehoopt hadden."

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 16/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 16/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 16/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 16/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Limburg-Actueel op 16/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 16/08/2012