De jeugdorganisatie Habbekrats voor jongeren tussen 8 en 21 jaar kun je overal in het land vinden. Ze zijn open tijdens de vakanties en na school, behalve op zondag. Jongeren kunnen hier allerlei hulp krijgen, zich ontspannen en nieuwe vrienden maken. 

Habbekrats is een professionele jeugdorganisatie die sterk gelooft in jongeren en hun doelen. Zo ondersteunt jongeren zoveel mogelijk voor een betere toekomst.

In de Antwerpse afdeling van Habbekrats beschikken ze over overdekte speelruimte waar iedereen zich kan uitleven en zichzelf kan zijn. Daarnaast zijn er nog ruimtes om onder andere te eten, gamen, sporten enzovoort. Jongeren worden ontvangen door enthousiaste en open begeleiders die zorg dragen voor de kinderen en jongeren.

Joy Eyeson werkt al anderhalf jaar als vaste begeleidster voor Habbekrats in Antwerpen en geniet er elke dag van. “We voelen ons geliefd bij de kinderen”, zegt ze opgetogen. In totaal zijn ze met zeven begeleiders die bijna dagelijks voor activiteiten zorgen zodat de kinderen iets te doen hebben en tegelijkertijd ook iets bijleren. Ook hebben ze activiteiten waar meisjes en jongens van elkaar gescheiden worden.

Yassine (14) komt vaak naar Habbekrats om te ontspannen en te voetballen met zijn vrienden. Hij vindt het er geweldig en heel aangenaam. Bovendien kan hij spelen wanneer het buiten regent.

Voor Ella (9) was het haar eerste dag bij Habbekrats. Haar vrienden raadden haar aan om te komen en ze is best tevreden over haar eerste dag. “Ik zal hier vaker terug komen”, besluit ze.

Meer info is te vinden op de website van Habbekrats. 

© 2017 - StampMedia – Samim Shafayi en Mamadou Ndione


 

Dit artikel is een resultaat uit onze workshop Artikels Schrijven. Wil je ook graag aan een workshop deelnemen, neem dan zeker een kijkje op onze website en volg ons op Facebook!