© Anke Goergen

Anke Goergen (20), onthoud haar naam. Op dit moment studeert de Wilrijkse journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen en presenteert ze al enkele programma’s bij radiozender MNM. Maar met haar passie en enthousiasme kan ze niet anders dan haar grenzen verleggen.

Van waar komt jouw passie voor journalistiek?

Mijn passie begon tijdens mijn studie Journalistiek. Ik had altijd al interesse in media en ik luister graag naar de radio. Een job achter de bureau is niets voor mij, dus ik dacht: “Ik ga het proberen!” en zo ben ik er dan ingerold.

Welke eigenschappen moet iemand volgens jou hebben om in de journalistiek aan de slag te gaan?

Het is belangrijk om voldoende ambitie te hebben en er echt voor te gaan. Ik merk soms dat medestudenten al tevreden zijn met een 10 op 20. In de journalistiek is het belangrijk om de lat hoger te leggen omdat er veel concurrentie is. Grijp alle kansen die er zijn. Wat mij echt heeft geholpen is het volgen van dictielessen. Ik doe het sinds het begin van mijn opleiding, dus al drie jaar. Ik zou niet in de positie staan waar ik nu sta, als ik die lessen niet had gevolgd.

 

“Presenteren bij MNM is echt een fantastische kans omdat het aansluit bij mijn opleiding en mijn interesse voor radio”

Nog maar 20 jaar oud en toch doe je al heel wat in de media. Wat doe je zoal?

Ik presenteer bij radiozender MNM. Daar presenteer ik regelmatig ‘MNM Late Night’ en ik heb ook al een paar keer het programma ‘MNM Rewind’ mogen presenteren op zaterdag en zondagochtend van 7 uur tot 10 uur. Daarnaast ben ik ook sinds kort aan de slag bij TV Plus. Daar maak ik reportages en binnenkort ook een studioprogramma.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Een moeilijke vraag! (lacht) Ik vind alles wat ik nu mag doen heel leuk, maar MNM is toch echt wel een fantastische kans omdat het aansluit bij mijn opleiding en mijn interesse voor radio. Ook wat ik nu op TV mag doen is echt leuk, omdat ik dat nooit had verwacht en het toch mijn droom is.

Welke dingen heb je zoal geleerd tijdens je stage?

Ik doe stage bij Radio 2 Antwerpen. Dat is heel tof omdat het een heel andere context is dan bij MNM. De focus ligt er meer op het nieuws, vooral regionaal nieuws. Ik vind zo een stage heel leerrijk, omdat het een andere manier van werken is en je de echte werksfeer opsnuift. Wat ik echt heb bijgeleerd, is het schrijven van artikels, want daar had ik het toch wat moeilijk mee. Ik was het tot nu toe gewoon om enkel radioteksten te schrijven, dus artikels schrijven loopt nu toch wat vlotter.

“Ik zou niet in de positie staan waar ik nu sta als ik geen dictielessen had gevolgd”
© Anke Goergen

Hoe zouden vrienden je omschrijven?

Ik wist dat deze vraag zou komen! (lacht) Dus ik heb al eens gepolst bij een paar vrienden en heb het volgende kunnen noteren. (pakt kladblok met notaties bij de hand) Mensen zeggen: sociaal, lief, vrolijk, ambitieus, muzikaal, aanwezig, onhandig, chaotisch en een schlagerfan. (lacht)

Wat heb je gemist in deze coronacrisis?

De onverwachte dingen, zoals op het moment zelf beslissen waar je naartoe wil, of geen rekening te moeten houden met bepaalde regeltjes. Ik ben ook blij dat de avondklok is afgeschaft (lacht).

Wat zijn je grootste dromen in het leven?

Ooit hoop ik op het songfestival te mogen staan. (lacht) Of de stem van een animatiepersonage inspreken waarbij ik ook kan zingen zou ook tof zijn. Ik wil ook heel graag een eigen album uitbrengen, in het Sportpaleis staan, een eigen show presenteren. Er zijn nog heel veel dromen en ik hoop er toch enkele van te kunnen realiseren.

 

 

 


Dit artikel werd gepubliceerd door Antwerps Persbureau op 14/07/2021

vorige volgende