© Mustafa Körükçü

Maar liefst 2,5 miljoen mensen op deze wereld hebben geen toegang tot normale sanitaire voorzieningen. In onze streken hebben we niet alleen een of meerdere toiletten in ons eigen huis, er zijn ook heel wat openbare toiletten. Naar aanleiding van de Wereldtoiletdag op 19 november ging onze reporter op speur- en geurtocht door Antwerpen.

© Mustafa Körükçü

110 GRATIS TOILETTEN

In Antwerpen zijn er in totaal 122 openbare toiletten, waarvan er 110 gratis te gebruiken zijn. 40 van die 122 toiletten zijn vrijstaand. Dat wil zeggen dat de toiletten geen deel uitmaken van een gebouw. De meeste vrijstaande toiletten zijn urinoirs. Maar die urinoirs zijn wel enkel geschikt voor mannen. Vrouwen kunnen dus geen gebruik maken van urinoirs. De urinoirs staan op bekende plekken in Antwerpen, zoals de Ossen- markt, het Stadspark, de Verversrui en het Sint- Jansplein.

MUSEA

Maar het grote merendeel van de toiletten zijn dus niet vrijstaand. De meeste van die toiletten zijn te vinden in musea, districtshuizen of bibliotheken. Maar ook in sommige sporthallen kan je gratis naar het toilet. De betalende openbare toiletten zijn dan eerder de voorzieningen in de fastfoodrestaurants, zoals Quick en McDonald’s op de De Keyserlei.


Dit artikel werd gepubliceerd door Deze Week op 15/11/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Deze Week op 15/11/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/11/2017
 

vorige volgende