reacties (0)

Red Bull maakt de dromen van drie jonge bands waar. De energiedrankmagnaat geeft drie plaatsjes weg op Graspop Metal Meeting 2011. De winnende band mag zelfs een plaat opnemen in de moderne Red Bull studio te Londen.

Het concept van de Red Bull Bedroom Jam is simpel. Je meldt je aan als band op de site, zet enkele nummers online en laat de fans stemmen. Ook al is het stemsysteem nog niet helemaal duidelijk, toch was er al van het prille begin een heuse stormloop op de site. "Ik heb de wedstrijd nog niet helemaal begrepen. Maar ik weet wel dat je studiotijd kunt winnen en een plaatsje op Graspop Metal Meeting. Zeker de moeite om mee te doen", vertelt Gert Stals, drummer bij The Zygoma Disposal.

Drummen vanuit je bed

In een tweede luik van de wedstrijd geeft elke band een concert vanuit de slaapkamer. Dit concert zendt Red Bull live uit op internet. "Ik weet nog niet in welke kamer we zouden spelen, de grootste waarschijnlijk. We zullen de kamer niet opruimen en al zeker niet versieren. Gewoon inpluggen en spelen", grijnst Stals.

Met je band naar Graspop

Naast een exclusieve set bij Studio Brussel valt er ook een plaatsje op Graspop Metal meeting te winnen. Met deze prijs weet Red Bull heel wat bands voor zich te winnen. "Elke metal/rockband droomt van een plaats op GMM", geeft Stals te kennen. "Graspop, een van de grootste metalfestivals, opent heel wat deuren voor een kleinere band als wij. Zo'n duwtje in de rug kunnen we best gebruiken!"

London

De Red Bull studio in London, in de schaduw van de Towerbridge, is volledig uitgerust en biedt voor ieder wat wils. De winnaar mag hier een plaat opnemen. "Als dat niet vet is", lacht Stals.

Stals juicht deze initiatieven toe. Alleen is hij het niet eens met de selectieprocedure. "Ik vind dat talent moet doorwegen, en niet het aantal stemmen achter iemands naam."

© 2011 - StampMedia - Lieze Neven


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 22/03/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Supo.be op 22/03/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door De Vlaming op 22/03/2011


Reacties

Plaats een reactie