© Jordy Wuyts

Afgelopen woensdag vond in hartje Brussel de boekvoorstelling van jeugdhulporganisatie Cachet plaats. “Met ons boek Instelling? Positief! hopen we stereotypen over jongeren in de jeugdzorg de wereld uit te helpen”, zegt coördinatrice Miet Neyens (33).

De vele artikels over jongeren in de jeugdhulp vormden de aanleiding om het boek te schrijven. Die geven namelijk een foutief beeld weer van die jongeren. Ofwel worden ze afgeschilderd als criminelen, ofwel als zielepoten. Daar wil Cachet vanaf en daarom besliste de organisatie om zelf in de pen te kruipen.

Om het boek te schrijven, schakelde Cachet de hulp van achttien Brusselse jongeren in. In Instelling? Postief! vertellen zij over hun leven buiten de voorziening. Het doel is om jongeren die nu in een instelling verblijven te inspireren.

Voor Shana (24) was de keuze om aan het project bij te dragen dan ook snel gemaakt. “Met mijn verhaal wil ik andere jongeren hoop geven”, zegt ze. “Ik wil hen tonen dat het goed kan komen, ook al is de situatie waarin je opgroeit niet optimaal.”


Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey.be op 29/03/2018
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 29/03/2018


Dit artikel werd gepubliceerd door (Magazine Bxl 20) op (28/03/2018)

vorige volgende