© Denis De Gloire

Met zijn drip paintings stapt kunstenaar Denis de Gloire (65) in de voetsporen van Jackson Pollock en Mark Rothko. Vrijdag opent hij zijn expo in de galerij van de Antwerp Business Suites. Goede vriend Luk Wyns vertegenwoordigt de collectie.

Denis De Gloire groeide op in een verfwinkel in Waregem, waar hij zijn passie voor schilderen vond. “Hij heeft een authentieke, creatieve persoonlijkheid en creëert vanuit het principe: dit vind ik mooi, hier word ik vrolijk van en mensen willen het”, zegt acteur Luk Wyns, een goede vriend van Denis die ons ontvangt in de exporuimte.

Drip paintings

De collectie bevat naast popart en abstracte figuratieve werken ook enkele drip paintings, gemaakt met een techniek waarbij de schilder verfspatten op het doek laat vallen.

”Elk doek is voor mij een shot dopamine”, zegt Luk Wyns. “Ik krijg hier meteen een geluksgevoel bij.” De werken van De Gloire hebben volgens Wyns geen achterliggend betekenis. De kunstenaar wil dat het publiek zijn eigen verhaal creëert.

© Denis De Gloire

“De spatten rond deze cirkel lijken bevroren in de tijd”, zegt Wyns. Hij toont een doek met daarop een veelkleurige cirkel waaruit verschillende lijnen vertrekken. “Alsof de verf gewichtloos door de ruimte zweeft.”

 

Betaalbare kunst

Geen een van zijn werken is duurder dan 6.000 euro, en dat is bewust. “Iedereen moet de kans krijgen om te genieten van kunst”, zegt Wyns. Denis wil dat kunst betaalbaar blijft voor alle mensen. Hij heeft inmiddels zo’n 1.800 werken verkocht.

© Denis De Gloire

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Vijf jongeren van StampMedia draaiden in de tweede week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 10/04/2024.

vorige volgende