De komende dagen publiceren we de artikels uit de 13de editie van ons Print Is Dood-magazine (PIDMAG). Onze redactie boog zich een week lang over het thema 'Uitgaansleven', met begeleiding van CNN-journaliste Laila Ben Allal. Zij krijgt daarom de eer om de spits af te bijten. Hieronder: haar voorwoord!

Tijd om er ‘uit’ te gaan dacht ik bij mezelf, nadat ik mijn taak had volbracht bij de VRT. Ik had me immers maandenlang vastgezet in minder luchtige thema’s uit het Midden-Oosten, waarvan we de gevolgen tot aan onze voordeur voelden. Het was tijd voor een break.

Dat dacht ik toch, toen StampMedia me contacteerde voor dit bijzondere project. “Wedden dat ze me vragen voor dezelfde thema's als bij Vranckx?”, zei ik tegen mezelf, totdat ik hoorde dat ‘uitgaan’ gekozen werd als thema. Uitgaan… De 20-koppige redactie was laaiend enthousiast, terwijl ik me net helemaal uit mijn comfortzone gesleurd voelde.

Maar goed, de tofste en boeiendste dingen gebeuren buiten onze comfortzone. Dus verdiepte ik me in de feestwereld en liet me verrassen door deze diverse groep van getalenteerde, toffe reporters. Ik heb nog nooit ergens gewerkt waar de organisatie de maatschappij zo goed weerspiegelde. We hebben boeiende gesprekken gehad, maakten mooie beelden en er werd een heuse 'Party Dictionary' samengesteld.

Blijkt dat een onderwerp als ‘uitgaan’ precies was wat ik nodig had om ertussenuit te gaan. Feest ze!

© 2016 - StampMedia - Laila Ben Allal (Gasthoofdredactrice)

Lees de PIDMAG op http://www.stampmedia.be/pidmag/ !