(PIDMAG) Seks heeft voor iedereen een andere betekenis. Pieter-Jan (24) is volledig blind. Hij is bijna vijf jaar samen met zijn ziende vriendin. "Iedereen doet het toch weleens in het duister?"

“Eigenlijk is de seks bij ons hetzelfde als bij twee mensen die wel kunnen zien, want die doen het toch ook vaak in het duister? Ik zie niets - dat maakt het misschien spannender in andermans ogen, maar voor mij is dat normaal. We lachen er samen ook wel om. Mijn vriendin vroeg bijvoorbeeld in het begin: 'Moet ik het licht niet aandoen?' Ja, voor mij hoeft dat niet. Of als we nog wat willen lezen in bed, dan zegt ze weleens: 'Het is eigenlijk wel donker hè?'"

Dromen in beelden

"Op mijn vijfde ben ik blind geworden door een hersentumor. Ik droom nog wel veel in beelden en stel mij nog dingen voor. Als ik bijvoorbeeld bij iemand aan de arm loop, dan maak ik er een voorstelling van of dat een mollige of slanke, grote of kleine persoon is."

"Mensen die wel zien beoordelen vaak eerst het uiterlijk voordat ze op iemand afstappen, maar ik sla die stap over. Ik val vooral op het karakter en beoordeel mensen niet op hun uiterlijk. Ik moet ook al echt dicht bij iemand staan om er een gesprek mee te beginnen en als je eenmaal met elkaar begint te praten, dan ontdek je het karakter.”

© 2015 - StampMedia - Tysha Coenegracht & Josje van Seeters


Dit artikel verscheen eerst in PIDMAG, het magazine van StampMedia – Jaargang 4 Nr.10 p. 10
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 10/07/2015