De bekerwedstrijd basketbal tussen Stevoort BBC uit tweede landelijke en KBBC TNT Turnhout uit derde nationale kondigde van tevoren aan een spannende strijd te worden. Omdat Stevoort twee reeksen lager speelt, begon het de wedstrijd met een voorsprong van tien punten. Een voorsprong die ze nooit meer uit handen gaven.

Stevoort had voor deze wedstrijd een perfect parcours afgelegd in de competitie met het maximum van de punten. De thuisploeg speelde meteen op hetzelfde elan als de vorige wedstrijden en legde meteen de druk bij Turnhout. Stevoort speelde het tactisch zeer sterk door verschillende verdedigingsmethodes toe te passen waarop Turnhout geen antwoord vond. Bonneux stond regelmatig aan het kanon en diepte de kloof uit voor de thuisploeg. De thuisploeg ging de rust in met een mooie voorsprong van 51-40.

Na rust werd de kloof vergroot onder impuls van Zino Delsaux op de guard die de ploeg goed op sleeptouw nam en het spel verdeelde. De uiteindelijke zege kwam nooit in gedrang aangezien de thuisploeg de wedstrijd nooit uit handen gaf. Stevoort speelde een volwassen wedstrijd en behaalde de zege door een collectieve prestatie. Eindscore: 108-91

Stevoort: Put 9, Bangels 8, Ottenburgs 1, Delsaux 18, Froyen 6, Wirix 11, Fagard 14, Bonneux 25, Gijbels 6

Turnhout: Pirsoul 27, Sluiter 15, Mannaerts 10, Vaes 1, Quesnel 0, Paeleman 5, Van Den Eynde 10, De Jond 14, Beerten 9, Henrist 0