© Stefan Lambrechts

Oud-China komt tijdens deze kerstperiode weer tot leven in de zoo van Antwerpen. Verschillende Chinese kunstenaars stellen er hun kunstwerken gemaakt van papier en licht ten toon.

Het is zeer sfeervol wandelen langs de verlichte paden van de zoo terwijl het buiten langzaam donkerder wordt. De verschillende taferelen dompelen de zoo onder in een sprookjesachtige oriëntaalse sfeer, en ademen de pracht van het oude China uit.De sages en legendes van het oude China komen dan ook uitgebreid aan bod op de borden met informatieve teksten die telkens bij de kunstwerken te vinden zijn. 

Een klein minpuntje is dat de informatieve teksten enkel in het Engels te lezen zijn. Dit maakt het iets minder makkelijk voor de kinderen om de verhalen achter het lichtspektakel goed te begrijpen. Maar dat gebrek wordt ruimschoots gecompenseerd door de felle kleuren van het prachtige papiersnijwerk en de fel gekleurde lampjes, waar ieder kind zich door aangetrokken zal voelen.  Kortom een sfeervolle avondwaar het hele gezin van kan genieten.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 08/12/2017

vorige volgende