Reporter Joran M.C. Simoens was in Mosoel en zag hoe de Iraakse grootstad er aan toe is na de passage van terreurorganisatie Daesh (Islamitische Staat) die Mosoel tussen 2014 en 2017 in handen kreeg en er met ijzeren vuist regeerde. Mosoel bleek te herrijze als een levendig symbool van veerkracht en hoop.

De Iraakse grootstad Mosoel verwierf wereldwijde bekendheid als het enige bolwerk dat tussen 2014 en 2017 in handen was van Daesh (Islamitische Staat), de beruchte terroristische organisatie die heerste met een ijzeren vuist. Gedurende deze donkere periode onderging Mosoel een lange en intense strijd om zich te bevrijden van de onderdrukking. De prijs die werd betaald, was onvoorstelbaar hoog: de stad werd geteisterd door verwoesting op een schaal die moeilijk te bevatten was.

Zes jaar na deze bevrijding besloot reporter Joran M.C. Simoens naar de stad te reizen om de situatie ter plaatse te verkennen. Wat hij ontdekte, was niets minder dan een inspirerend voorbeeld van het buitengewone doorzettingsvermogen van de menselijke geest om nieuwe perspectieven te creëren voor hun geliefde thuisstad. Mosoel bleek te herrijzen als een levendig symbool van veerkracht en hoop, waar de inwoners vastbesloten zijn om een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van hun stad te schrijven. De ruïnes van het verleden worden geleidelijk omgevormd tot tekenen van wederopbouw en hernieuwde vitaliteit, en de stad blijft strijden om haar glorieuze erfgoed te herstellen en een beloftevolle toekomst te smeden.

vorige volgende