© Facebook/cookameal

Als rasechte Antwerpse vertelt Deze Week-huiskok Amylia De Schepper ons over haar vijf favoriete culinaire plekjes in thuisstad Antwerpen.

Amylia De Schepper startte vier jaar geleden haar eigen blog, www.cookameal.be, om gerechten te delen met haar vrienden. Er is niets wat ze echt niet lust, maar een favoriete recept heeft ze ook niet. Ze proeft wel heel graag nieuwe dingen. Zo vind je in de nabijheid van het bruisende Mechelseplein BÚN, een authentiek Vietnamees zaakje. De zaakvoerster gidst je door de gerechten en smaken van de Vietnamese streetfood. Amylia vindt hier alles lekker, maar als ze moet kiezen, kiest ze voor Pho bo, rijstnoodlesoep met rundsvlees. Wanneer Amylia écht iets te vieren heeft, gaat ze naar The Jane. Jammer genoeg is het budgettair niet haalbaar om er elke week heen te gaan. Je geniet niet alleen van heerlijke gerechten, je kan er ook je ogen uitkijken in het, volgens Amylia, mooiste restaurant van de wereld. De prachtige locatie alleen al doet je wegdromen. In de Kasteelpleinstraat op het Zuid kan je bij Cesar genieten van een volledig vegetarische maaltijd terwijl je inspiratie opdoet voor je interieur. Je kan er terecht voor een heerlijke brunch of lunch maar ook voor advies over kleurencombinaties of het gebruik van verschillende materialen en meubilair. De ideale plek om je passie voor de vegetarische keuken en interieurdesign te verenigen.

DÉ ONTDEKKING

Soma in de Wolstraat is voor Amylia dé culinaire ontdekking van het jaar. De twee jonge chefs staan heel dicht bij de klanten. Frederic is Frans-Colombiaans en Adriana is Belgisch-Grieks, en ze presenteren je gerechten met invloeden vanuit die vier verschillende keukens. Dit jonge en creatieve duo vind je in de Wolstraat. Het vijfde favoriete plekje in Antwerpen van Amylia is het dakterras van haar beste vrienden Dorien en Lex, een knipoog om aan te geven dat ze graag nog eens op bezoek wil komen.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 16/11/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Deze Week op 15/11/2017

vorige volgende